2010. december 25., szombat

Hazavárlak...



Ez a waldorf tündérke még ősszel készült. Rénszarvast kötöttem a pulóverjére, készülve a hideg napokra.

A waldorf baba készítés



Szintén kedvencem ez a kis huncut waldorf baba is! Ilyet kénytelen voltam magunknak is készíteni, mert annyira megtetszett.

Sajnos a neten nem találtam a waldorf típusú rongybabák készítéséről használható szabásmintát. Ami a kezem ügyébe akadt az aránytalan volt, ezért lassan apró változtatásokkal alakult ki a mostani formájuk. Az első babák 20 cm-esek voltak, majd 30 cm-t
készítettem sokat. Azt hiszem megmaradok a 30 cm-es babáknál, bár már 40 cm-es is készült, de valahogy a 30 cm-es amolyan se túl nagy, se túl kicsi.
Nem értettem miért ennyire titkoltak ezek a szabásminták, de a rengeteg próbálkozás után már értem. Illetve az előző megjegyzésben írtak miatt sem olyan könnyű leírni és elmondani másoknak tapasztalatainkat, hiszen sajna felhasználják olyanok, akik nem saját célra szeretnének babákat készíteni, hanem értékesítésre.
Szeretném azonban, ha írnának azok, akik szívesen nekiállnának saját gyermekeiknek waldorf babát készíteni. Szeretnék segíteni amiben csak tudok, hiszen nincs annál kedvesebb és szívmelengetőbb érzés ha gyermekeink a mi általunk készített ajándéknak örülnek.
Babáimra jellemző, hogy a múlt század eleji stílust idéző ruhákban próbálom őket bújtatni. Legalábbis egy picit ezt az időszakot szeretném feleleveníteni általuk.
Kizárólag természetes anyagokat használok készítésükhöz és finom puha gyapjú fonalakat választok hajnak is.
Később részletes leírást szeretnék készíteni a waldorf babák készítésének menetéről. Írhattok kérdéseket megjegyzésként is, vagy az eszterlanc@freemail.hu címre, amiben tudok segítek.

Waldorf babáim



A Meska-ra rendszeresen felteszem éppen elkészült babáimat, valamint megnézhetitek a már gazdára talált babáimat is.




Sajnos szembesülnöm kellett azzal is, amit már más blogokon olvastam... Vannak olyan készítők, akik nem fárasztják magukat azzal, hogy kialakítsák saját stílusú termékeiket, hanem egyszerűen lemásolják a másét. Az, hogy szomorú vagyok emiatt enyhe kifejezés lenne, a düh közelebb áll ehhez az érzéshez. Nem hiszem, hogy más szellemi termékét és munkáját - mely törekszik az egyedire - tönkre kell tenni azzal, hogy lemásolják. Amikor kötött sapkákat és kötött ruhákat készítek, nem szeretem viszontlátni egy hét múlva mások oldalain és boltjaiban.
Remélem az ilyen másolók egyszer csak kikopnak majd az egyedi és kreatív készítők közül...

Újra itt



Jelenleg ő az egyik kedvenc waldorf babám

A júniusi lassítás azért nem sikerült ilyen tökéletesre...
Jött a nyár, s ráadásul munkahelyemen is hajtás van ilyenkor. Mire feleszméltem már ősz lett, s kezdődött az óvoda csemetéimnek.
Kezdtünk volna beburkolózni a már fűtött házacskánkba, mikor megtörtént városunkban az iszap katasztrófa. Igen a munkám miatt sajna Devecser városában laktunk közel két évig, míg meg nem történt a katasztrófa.

Jelenleg a Csobánc - hegyen élünk kicsi családommal. Imádom ezt a helyet! Egyedül vagyunk a hegyoldalban, néha szőlészkedők ugyan járnak erre, de a hegy mégis a miénk!
Legalábbis mi így tudjuk érezni, és ez nagyon jó.


Manócska waldorf babám. Bodza lett a neve, s nagyon várja, hogy megszülessen kis gazdája decemberben.


Minden reggel óvodába menet az őzikéket köszöntjük mikor megyünk le a hegyről. ( Pont egy öreg lucernás mellett visz az utunk, és hát az őzikék nagyon szeretik a lucernát. Ez sokat segít abban, hogy összetalálkozzunk velük:))
Mikor visszatértünk ide a Csobáncra kézimunkázással próbáltam elterelni a figyelmemet mindennapi bejárásunkról, felborult életünkről. Majd annyira belefeledkeztem a kézimunkába, hogy ma már nem tudom a mindennapjaimat elképzelni nélküle.
Ez a kézimunka pedig a waldorf baba varrás lett leányzóm nagy örömére. Családom minden tagja bátorított, hogy ezeket a babákat és ötleteket meg kell mutatni másoknak is, hátha szeretnének hasonló babákat más kislányok és kislányos anyukák is. Így kerültem a Meska oldalára, és nagyon örülök annak, hogy örömet tudok szerezni azoknak, akik esetleg elképzelték magukban milyen babát szeretnének és ez hasonlít egy picikét azokhoz a babácskákhoz amit készítek.
Köszönöm mindnyájatoknak a lelkesedést, ami nélkül alkotni nem lehetne!