2011. szeptember 17., szombat

Bonsai kiállítás Gyulakesziben

Sok érdekes dolgot sikerült megtudni a bonsai-okról ezen a kiállításon. 
Azt gondoltam , hogy törpésített, kemikáliákkal kezelt növényekről van szó, hisz még a leveleik mérete is arányos teljes méretükkel. Ám kizárólag olyan dolgok megengedettek kialakításuknál amit a természet is produkálni képes. 

Leveleik pedig azért apróbbak mint a normál azonos faj egyedeié, mert néha - több évente csak egyszer - elsődleges leveleiket leszedik, s ilyenkor a hónaljrügyekből előbújó levelek sokkal kisebbek mint az előzők.

Nagyon tetszett.
 Végül is faimádó vagyok. 
Az ilyen irinyó- pirinyó fák sokkal idősebbnek látszanak koruknál, szokatlan formákat igyekeznek találni vagy kiválogatni a bonsai kedvelői. Találni is igen... Erdőket járva, vadak csapásai mentén lehet főleg a taposás miatt kisméretű, de arányos mini fákat találni, ami tökéletes alapanyag egy bonsai elkészítéséhez. 
A bonsai szó pedig tálban tartott fát jelent. Maga a tál az, ami megakadályozza a lomb túlzott növekedését, hiszen kordában tartja a gyökérzet növekedését.

2011. szeptember 16., péntek

Nyári szünet

A nyár utolsó napjait éljük így szeptember (!) derekán.
Valószínű, hogy bizonyos átlaghőmérséklet felett nem vagyok képes leülni a gép elé.
Ezért (is) történhetett, hogy ilyen sokáig nem írtam a blogomba.


Az augusztusi programban az iskolára óvodára való felkészülés mellett szeptember első napjaiban magzatvíz vizsgálaton voltam :)
Eredmény kb 10 nap múlva :(
Hiába, ha az ember lánya ilyen vén (és még ajánlják is), jobb túlesni rajta.

De már itthon vagyok, nincs munkahelyre járás sem már. Az egyetlen örömteli dolgom, hogy kiszolgáljam jövő-menő kis családomat.
Hát így fordított ez a nyár az életünkön :)


Most pedig megyek és körbenézek kedvenc blogjaimban!!!