2011. március 26., szombat

Hideget, meleget

Iskola választásunk furcsa reakciók sorát indította el. Van aki azt hiszi szellemileg nem teljesen normális a gyerek, van aki pedig "zseni-képzőként" emlegeti a sulit????!!! Pedig szerényen, csendesen csak a település nevét szoktuk említeni ahol az oskola található.
Mi hallgatjuk, nem oszlatunk tévhiteket, de nagyon várjuk, hogy a nyugalom aminek még csak a csírája van bennünk a döntésünkkel kapcsolatban, végre elhatalmasodjék rajtunk szeptembertől. Egyenlőre annyi van, hogy EZ ÍGY JÓ. Mármint az egészséges szintig, hiszen a dilemma tartani fog mindig mint minden szülőnél, aki kénytelen gyermeke jövőjéről dönteni:)

2011. március 25., péntek

Iskola

Rengeteg kérdés merült fel bennem az iskolába menéssel kapcsolatban..
Menni vagy halasztani egy évet, mivel akkor az új rendeletek szerint a két gyerekem egy osztályba járna, ugyanis a halasztás lehetőségét jövőre elveszik tőlünk. Aki a 6 évet betölti mennie kell :( Szerintem baromság.
Ha már elúszott a halasztás mint lehetőség, akkor jelentkezni kell.
Waldorf suliba jelentkeztünk, ami egy nagyon jó megoldásnak tűnik a helyzet miatt is. Kamilla pedig rengeteget profitál majd belőle szerintem.
Apát is meggyőzték a látottak, halleluja! A távolság 40 km, de vigasztalom magunkat:)
Az iskola érettség vizsgálatán a hölgy nem tudva iskolaválasztásunkról, elmondta, ha olyan tanítóval akad össze a gyerek aki formálni akarja elvárásainak megfelelően ( szó szerint: kocka fejűt akar csinálni belőle) az nehéz lesz kedvenc elsőszülött magzatomnak (van kedvenc másodszülött magzat is:) ).
PROLÓGUS: Nem kell kockafejű gyerek, ha már ilyen öntörvényű a poronty. Szenvedtetés kizárva.

Mindig elgondolkodok azon, hogy egy gyerekekkel kapcsolatos döntésünkben mennyire van benne a mi "gyerek énünk"..... Hmmm.