2011. február 19., szombat

Királylány



A tegnapi lila sapkához egy virágos anyagot választottam. Az anyaggal eddig nem voltam kibékülve, mert halványnak találtam a lila virágokat rajta. Szőke babához pedig a legkevésbé tudtam volna elképzelni.De szerintem az összhatás nem rossz:)
A sapka kicsit határozottabb lila színe kiemeli a ruha lila virágait.

2011. február 18., péntek

Kötöttem


Lila sapkát kötöttem, 30 cm-es babára valót. A MESKÁRA kerül a többi babaruha mellé.

Köd

Köd van. Olyan mintha sík vidéken laknánk. De nem alföldön, hanem szigorúan fennsíkon. Mert a magaslat az kell:)

2011. február 17., csütörtök

Babaruhák



Többen érdeklődtek tőlem, hogy készítek-e tavaszi ruhákat a már elkészült és gazdára talált babáknak. Most, hogy ráértem,kedvem is volt, jön a jó idő(igenis jön!!!) elkészítettem pár együttest 30 cm-es babák számára. Jó volt ilyen színes vidám anyagokkal dolgozni. Kedvencem a virágmintás kockás szalaggal.

2011. február 15., kedd

Copfos waldorf baba


Újabb baba készült.
A Meskára még nem volt időm felrakni, de majd ő is oda kerül és várja leendő gazdáját. Nem tudok elszakadni a dús, hosszú hajú babáktól, de jól lehet variálni a hajukat. Készült egy vörös hajú baba is, de Kamilla olyan szépen kérte...

2011. február 14., hétfő

Kutyaharapást szőrével


Fenyőmag után szezámmag. Mondanom sem kell,hogy Kamillának nem tudtam megmagyarázni a különbséget a két mag között:) Ő nem evett, én ettem egy keveset.Keserű íz még mindig adott. Majd megírom ha elmúlt...

Kényszer diéta

Szombaton vásároltam fenyőmagot egy bioboltban (Naturfood termék). Előre bocsátom, hogy sem a hely sem az áru nem volt hibás!! Vasárnap este enyhe keserű ízt éreztem a számban banán(!) evése után! Nem figyeltem fel erre az első jelre, csak hétfő reggel. Szóval ma reggel ébredés után valami halvány derengésem volt az előző estéről ezért egy banánnal indítottam. Na ekkor már aggódtam, hogy valami baj van, mert a nyelések után ismét előállt a keserű szájíz!
Elkezdtem aggódni, hogy megmérgeztem magamat, de mivel nem rohanok egyből orvoshoz várakoztam. Jelenleg is tart ez a diétához eszményi állapot. Az ember nem akar enni, mert inkább elkerüli a keserűséget.
Hogyan jöttem rá? Hát a lányom hazajött az óvodából és meséltem neki. Mivel egy kis hantagép néha, nem hittem először neki, de pontosan leírta, hogy rágunk, nyelünk, nyelünk és jön a keserű íz. Na ekkor már rákerestem a neten, és ott írták, hogy a KÍNAI fenyőmagtól van (amúgy nagy pesto evők vagyunk és soha nem volt még ilyen)amit bevizsgáltak, de semmit nem találtak benne.
Maga a tünet pár naptól akár két hétig is eltarthat és az ember nem mer enni, mert még a méz is keserű!!!
A lányom épp csak a szájába vette és utána kiköpte és így is érzi ezt a keserű ízt. Én kb 20 db-ot ettem meg. Szerintetek hány kilót fogok ledobni?
Szóval aki diétázni akar annak szívesen küldök belőle:)