2010. május 6., csütörtök

Hétköznapok


Kedvenc zöldségeimet grilleztem ma. Padlizsánt és paradicsomot kakukkfűvel. Talán ez az egyetlen zöldség, amit a gyerekek is szeretnek.
Lehet, hogy azért, mert én is megadom a módját az elfogyasztásának. Lehet válogatni a tálból hol pirítottabb, hol pedig szinte kenhető falatokat. Rápakolom a kenyérre, és már kész is. Egyetlen hibája csak annyi, hogy nem bír minket követni a pirítós sütő.





Készül a mediterrán kertecském. Párom vágott szegélyként akác ágakat. Szerinte már jó így, szerintem még elbírna egy ágat magasításként, hogy vízszintes legyen a kert. Nem tudom kettőnk közül ki törekszik inkább az energiaminimumra... Bár tény, hogy nem nekem kell fűrészelni, a sóder hordása viszont az én feladatom lesz.

2010. május 2., vasárnap

Álmaim háza


Irinyó, pirinyó kedves házikó kedvenc helyemen a Tapolcai-medencében. Ez az a ház amin soha nem szeretném látni az ELADÓ feliratot, mert fájna, hogy meg lehetne venni, de nincs módunk.
Maradjon csak mostani gazdájáé, és így lehet sóhajtozni, hogy "de jó lenne, ha eladó lenne"...

Anyák napjára

Édes, kedves anyukám,
ölelj engem, vigyázz rám
fogd erősen a kezem,
és én soha el nem engedem.
Anyák napján jó anyám,
téged köszönt kicsi szám.
Kék nefelejcs, tulipán
legyél boldog anyukám.



Anyák napjára szeretettel gyűjtve: (Két bot, két kő(de vulkanikus!), egy halott cserebogár(már a felfedezésekor is halott volt) és az elmaradhatatlan virág(szegletes lednek). Köszönöm Gyöngyöcskéim.