2011. január 28., péntek

Teázunk



Pihe-puha vállkendőimbe burkolóztak csemetéim. Rajtam jelenleg nincs kendő, mert eddig még csak ezt a kettőt sikerült beszerezni Ercsutól.

2011. január 26., szerda

Az a bizonyos

Nos, ez az a pelerin, aminek nem kellett volna elkészülnie. Legalábbis nem most. Hímeztem rá apró nefelejcseket.
Virágok a gyapjún.

2011. január 24., hétfő

Kötögetek

Kedves testvérkék részére készítek pelerineket. Elég regényesre sikeredett, mert egy héttel ezelőtt nekiálltam egy sárga és egy bordó pelerinnek, de lányom úgy döntött, hogy bosszút forral ellenem. Eltüntette a sárga pelerin hátsó- már elkészített- részét és sem szép szóval, sem pedig sajnálatot keltően nem sikerült kicsalni tőle. Elkezdtem hát egy drapp színűt is még azon a hétvégén.
Vasárnapra volt három különböző színű félig kész kabátkám.
Lelkiállapotomról nem beszélnék...
A mostani hétvégén lányom hatodik születésnapja volt. Csodák csodája pont aznap reggel került elő a sárga pelerin hátulja!!! Ilyenkor mit mondjon az ember lánya egyetlen elsőszülött magzatának?
Így aztán az elmúlt hétvége ismét a pelerineké volt. Készültek a kapucnik, de még mindig nem értem a végére. Végül is hárommal kell megbirkóznom.
S hogy még izgalmasabb legyen a megrendelés szót már csak említeném az ügy kapcsán. Csak úgy érintőlegesen...
(A történet úgy lenne kerek, ha mesélnék nevelési elveink újraértelmezéséről. De ezt majd máskor, elég egyenlőre annyi, hogy Kamilla tud porszívózni, csak eddig "elnyomtuk" szegényt...:)

Az első pelerin elkészült már.

A harmadik baba a harmadik királykisasszonyé. Várja őt már nagyon két nővérkéje, akiknek a pelerinek készülnek

.