2010. május 11., kedd

Borostyán


Az ártatlan kis borostyán ilyen erős növénnyé tud nőni. Amikor azt szokták mondani, hogy megfojtja a fát én nem gondolkodtam rajta hogyan. Ekkora borostyán törzset fára csavarodni még nem láttam. Gondoltam közkinccsé teszem ezeket a meghökkentő képeket.

Lassan járj...


Erdőben jártam ma. Ritkán jutok ilyen helyre mostanában. Pedig itt még a percek is hosszabbnak tűnnek, és az ember végre látja önmagában azokat a dolgokat is amiket a hétköznapok egy picit homályossá tesznek. Különben szerintem a blog írása is ilyen "lassító".


Buborékokon túl



Egy este arról beszéltünk Kamillával, hogy majd egyszer ők is nagyok lesznek. Ő erre azt mondta, hogy a Vince ha már nagy lesz, elfelejti majd milyen jó volt buborékokat fújni. Mit mondjak, érzékenyen érintett ennek a kijelentésnek a természetessége, egyszerűsége. Brrrr.
Édes pici Vincém, sose felejtsd el!

2010. május 9., vasárnap

Sebek a kertben



A második képen diófánk egyik ága látható, melyre az előző tulajdonos szárítókötelet kötött. Mi már csak a kötél csonkját vettük észre, ami teljesen belevágott a fába ahogy az évről évre vastagodott.
Az első képen egy bodza törzse van belenőve a kerítésbe.
Mindkettő egy kicsit csodálatot kelt bennem a növények iránt, és el is képeszt az ilyen fokú alkalmazkodás.
Most eszembe jutott egy rég elfelejtett emlék: Nyaranta nagyszülőknél voltunk, akiknek minden évben voltak tyúkjaik. Sajnálatos módon minden unoka(4)szeretett volna egyet magáénak tudni, de a tyúkok túl egyformák voltak. Kitaláltuk, hogy meggyűrűzzük őket, s így mindenki megismeri a sajátját.
Késő ősz volt már, amikor nagyapám mesélte, milyen nehezen jött rá arra, miért sántít némelyik jószága. Mindenkinek saját fantáziájára bízom a fás képek után azt, hogy milyen is lehetett.
Mentségemre legyen mondva, hogy barátosnémtól hallottam én már olyat is(szintén gyerekkori!), hogy a már élettelen tyúkot a víz alá kell tenni a pincében, ha a kutyánk sajnálatos módon megszorongatta. A pince csak a sumákolás miatt fontos, hogy mentsük a kutyát. A tyúk meg ugye úgyis a szomszédé volt, de hátha jót tesz neki a kezelés...
Mondanom sem kell ugye, hogy mindketten szeretjük az állatokat!

Életem első nadrágját sikerült elkészítenem a hétvégén. Nem aratott akkora sikert mint a szintén most készült drót ékszerek(képek majd később), de azért hétfőn ez lesz az óvodába menős gatyusz. Végül is ez is elismerés. Szabásminta hiányában egy régi nadrág alapján próbáltam elkészíteni. Egy kicsit lezserebbre szerettem volna, így elöl túl "sok lett". Gyorsan szűkebbre varrtam, csaltam, merthogy csináltam egy slicc-szerű részt a felesleges anyagból. Nincs valakinek tippje, hogy hol lehet találni aranyos gyerekruha szabásmintákat?

Együtt dolgoznak



Teljes egyetértésben folyik a munka. Ritka alkalom...