2011. június 15., szerda

Csúcs
Nagyon ügyesen másztak mindketten fel a csúcsra. Büszkék is voltak magukra nagyon és egyetértettünk abban, hogy megérte ezért a látványért ilyen keményen mászni.

Mikor picik voltak a gyerekek, többszöri nekifutásra sikerült-minden nap az alaptáborból indulva- felmászni egy ekkora hegy tetejére:)


A bazalt sípok vagy bazaltorgonák közelről. 
Apa pedig a csúcson megszabadult fegyverhordozói mivoltától. Nem volt könnyű, mert a krokodilos hátizsák nem ilyen deltás idomokra készült:)


Apa mint talajtanos, geológiai előadást is tartott az aprónépnek.  Annyira megfoghatatlan a gyerekek számára az apai tudomány és szakma, hogy egyszerűen azt szoktam mondani, hogy apa gödröket ás a földbe, nézi a rétegeit, de nem sírásó:)

2011. június 12., vasárnap

Bogarászás

Esti szöcske vadászaton. Mikor így együtt vannak megbeszélik a világ dolgait, elmagyarázzák egymásnak a kérdéses témákat. Ha el-elcsípek belőle valamit, akkor órákig mosolyognom kell.

Lehet pillangó, szöcske az áldozat, de úgy tudja megfogni őket a vadász kisasszony, hogy nem nyomja őket agyon.Vince napközben meg-megpihen. Ilyenkor balkézben pokróc, jobb kéz hüvelykujja a szájában. Amint megérzi a rongyának az anyagát abban a pillanatban a keze már a szájában van. Egy délutáni alvás nélküli nap sem keserves és nyűglődős, mert pár perc alatt kipiheni magát, feltöltekezik és mehet tovább a huncutkodás.
(Kabóca nem alvása esetén estére átmegy inkvizítorba..:)