2011. március 19., szombat

Kert

Ahogy beköszönt a tavasz, a várakozás átvált egy állandó versenyfutásba. Nem tudom, ha előre ütemtervek készülnének a kert ápolásával kapcsolatban, mennyivel lennénk előbbre. Lelki szemeim előtt megjelent, hogy zuhogó esőben kapálunk párocskámmal, mert a terv az terv. El is vetem a tervezés jövőbeni lehetőségét de csakis az idő(járás)tényező miatt:).
Szóval versenyt futunk, és bár később kel minden, de kisebb az esélye , hogy elfagyjanak a pici növények. Ez amolyan "kódis bölcsesség", de nagyon vigasztaló tud lenni:) Terveim szerint lesz vegyszermentes termés, rengeteg befőzés és betakarítás sokszor. Lesz fagyasztó, és a boltban a gyökérzöldségeket nem kell fintorogva megvenni, hogy vajon milyen és mennyi kemikáliát raktároztak el gyökerükben. Ebben az évben ezért gyökérzöldséget csakis a kertből használunk. Nevetséges, hogy még hagymából is- ami nem egy drága zöldség - ültetni kell egy csomót emiatt...
De ne szaladjunk ennyire előre, mert még az ásásnál tartunk:)

Betegek voltunk

Az elmúlt másfél hét tapasztalatai alapján az elmúlt évek náthás időszakai nem influenza fertőzések voltak... Mert ez a mostani igen. Jövőre vakcinázunk.