2011. március 25., péntek

Iskola

Rengeteg kérdés merült fel bennem az iskolába menéssel kapcsolatban..
Menni vagy halasztani egy évet, mivel akkor az új rendeletek szerint a két gyerekem egy osztályba járna, ugyanis a halasztás lehetőségét jövőre elveszik tőlünk. Aki a 6 évet betölti mennie kell :( Szerintem baromság.
Ha már elúszott a halasztás mint lehetőség, akkor jelentkezni kell.
Waldorf suliba jelentkeztünk, ami egy nagyon jó megoldásnak tűnik a helyzet miatt is. Kamilla pedig rengeteget profitál majd belőle szerintem.
Apát is meggyőzték a látottak, halleluja! A távolság 40 km, de vigasztalom magunkat:)
Az iskola érettség vizsgálatán a hölgy nem tudva iskolaválasztásunkról, elmondta, ha olyan tanítóval akad össze a gyerek aki formálni akarja elvárásainak megfelelően ( szó szerint: kocka fejűt akar csinálni belőle) az nehéz lesz kedvenc elsőszülött magzatomnak (van kedvenc másodszülött magzat is:) ).
PROLÓGUS: Nem kell kockafejű gyerek, ha már ilyen öntörvényű a poronty. Szenvedtetés kizárva.

Mindig elgondolkodok azon, hogy egy gyerekekkel kapcsolatos döntésünkben mennyire van benne a mi "gyerek énünk"..... Hmmm.

4 megjegyzés:

  1. szia Eszter, írtam mailt, nem kaptad meg?

    VálaszTörlés
  2. Tényleg eltörlik? Tuti???
    Az én lányom nyári, most lesz négy, de hát lutri, hogy mire 6 éves lesz, vajon hullatja-e majd a fogait, vagy sem... Pedig anélkül valamit ki kell majd találnunk. Meg igen, ez még azt a kis választási lehetőségünket is elveszi, hogy jó tanítót kerítsünk a gyerekeinknek, pedig az EGYÁLTALÁN NEM MINDEGY! Az egész életére hatással lesz...

    VálaszTörlés
  3. Én egy iskola igazgatótól hallottam ezt a hírt. Hogy terv-e vagy tény nem tudom, de nem reszkírozunk. Amúgy nekem is voltak kevésbé jó tanáraim. Minden azon múlik ki hogy éli meg a negatív dolgokat.Maradtak kérdések bennem is. Mi lett volna ha nem ilyen tanárokkal kerülök össze. Volt olyan tanárom aki nem engedett bennünket addig ebédelni menni, míg 10 másodperc alatt nem álltunk sorban az ajtónál és a start helyzetben mindenki a helyén kellett hogy üljön. Ha elestünk keresztül mentek rajtunk a többiek. Ezt így ebéd előtt 5-10-szer ismételtük, míg nem volt meg a szintidő... Szóval én ezeket nem annyira kívánom a gyerekeimnek.

    VálaszTörlés