2011. január 24., hétfő

Kötögetek

Kedves testvérkék részére készítek pelerineket. Elég regényesre sikeredett, mert egy héttel ezelőtt nekiálltam egy sárga és egy bordó pelerinnek, de lányom úgy döntött, hogy bosszút forral ellenem. Eltüntette a sárga pelerin hátsó- már elkészített- részét és sem szép szóval, sem pedig sajnálatot keltően nem sikerült kicsalni tőle. Elkezdtem hát egy drapp színűt is még azon a hétvégén.
Vasárnapra volt három különböző színű félig kész kabátkám.
Lelkiállapotomról nem beszélnék...
A mostani hétvégén lányom hatodik születésnapja volt. Csodák csodája pont aznap reggel került elő a sárga pelerin hátulja!!! Ilyenkor mit mondjon az ember lánya egyetlen elsőszülött magzatának?
Így aztán az elmúlt hétvége ismét a pelerineké volt. Készültek a kapucnik, de még mindig nem értem a végére. Végül is hárommal kell megbirkóznom.
S hogy még izgalmasabb legyen a megrendelés szót már csak említeném az ügy kapcsán. Csak úgy érintőlegesen...
(A történet úgy lenne kerek, ha mesélnék nevelési elveink újraértelmezéséről. De ezt majd máskor, elég egyenlőre annyi, hogy Kamilla tud porszívózni, csak eddig "elnyomtuk" szegényt...:)

Az első pelerin elkészült már.

A harmadik baba a harmadik királykisasszonyé. Várja őt már nagyon két nővérkéje, akiknek a pelerinek készülnek

.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép :)Baba, pelerin...mindkettő :)

    VálaszTörlés
  2. Csakúgy mint a tiéd, kedves Bemka!

    VálaszTörlés
  3. szia Eszterlánc, Larionnál kérdeztem valamit, de nem akarok ott offolni tovább, ha itt válaszolsz, elolvasom...a babáid meg szépek :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Dióhéj!
    Hát én kétszer megnéztem azt a kérdést, de nem látom. A Meskára szerintem érdemes feltenned a dolgaidat,hogy megismerjenek. Még akkor is ha vannak hátrányai.

    VálaszTörlés
  5. ó igen, közben larion törölgetett, nem tetszett neki amiket írtam valószínűleg :)

    azt kérdeztem, hogy melyik részét másolták le a babádnak, merthogy ilyen babát én is tanultam varrni pár éve, a tiédnek a ruhái, amik egyediek, nem kötözködésből kérdezem, csak jó volna tudni mi számít másolásnak, mert én csak a te babáidat látom, nem látom, nem tudom kikről van szó konkrétan...szerintem is megyek a meskára, ma akartam már, csak még nem volt időm feltölteni :)

    VálaszTörlés
  6. Kötött sapka pont olyan csíkos mint az enyém. Teljesen más a baba arca sapiban, és ezt ő is bőszen alkalmazza. A lényeg, hogy pont azután, mikor én is elkezdtem ilyeneket feltölteni. Az ember próbál kitalálni olyasmit, ami kedvesebbé, tetszetősebbé teszi termékét. Nem jó ha lenyúlják és így próbálnak eladhatóbbá válni.

    VálaszTörlés